5 Νοεμβρίου 2017

Το Χρυσόλαδο της Παναγίας

Το Χρυσόλαδο της Παναγίας


Το Χρυσόλαδο της παναγίας στις μυστικές δοξασίες των μαγισσών της ηπείρου ήταν αυτό που λέμε «Η Ευλογία». Μέσα σε αυτό το λάδι οι μάγισσες έκρυψαν το μυστικό της μάνας Γης και την ευλογία της μητριαρχικής εικόνας (Διώνη, Αφροδίτη η Παναγία).

Η Δοξασία λέει πως μέσα έκρυβε το μυστικό της Διώνης, αλλά κατασκευάστηκε πρώτα στα πρωτοχριστιανικά χρόνια και έτσι αναγκαστικά τοποθέτησαν το  Χρυσόλαδο της παναγίας.
Το ονόμασαν έτσι επειδή το  κύριο του συστατικό ήταν το Ελαιόλαδο και τα βότανα όπως η Καλέντουλα και ο Κορίανδρος ήταν σε χρώμα κίτρινο!

Το χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά για λύσιμο  μαγείας, άλλα έχει αρκετές χρήσεις! Όπως το να ευλογήσεις, να φέρεις  τύχη και να θεραπεύσεις! Με αυτό άλειφαν τα κεριά του  βωμού τους αλλά και τα υλικά τους στην πανσέληνο για να δυναμώσουν! Επάλειφαν λευκά κεριά για προστασία από κακιές  γλώσσες, πράσινα κεριά για τύχη,  κόκκινα κεριά για αγάπη!

Τα δεκατέσσερα συστατικά του έπρεπε να τα μαζέψουν την ημέρα της πανσελήνου και να τα αναμείξουν μεσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι που μέσα περιέχει το μυστικό των Ιωαννίνων. Μία σταγόνα!!! Μία  σταγόνα που άλλαζε τα πάντα!!!