23 Σεπτεμβρίου 2013

Σκόνη Χωρισμού - Σιχασιά


Η Γιαγιά μου πίστευε αρκετά στην σιχασιά. Αυτή ήταν μία αρκετά ισχυρή δυνατή σκόνη χωρισμού. Και ποιος δεν ξέρει αυτήν την σκόνη? Η συνταγή βρέθηκε ανάμεσα στα γραπτά της γιαγιάς Ευαγγελίας. Αυτή ήταν μία κίτρινη σκόνη χωρισμού. Η συνταγή της ήταν κρυφή!! Η Σιχασιά αποτελείτο από 5 κίτρινες σκόνες δύσοσμες και καυτερές. Για αυτήν έχουν γραφτεί βιβλία και αναφορές χωρίς όμως να αναφέρονται στην βασική της λειτουργία. Οι μάγισσες την χρησιμοποιούσαν για να χωρίσουν ένα ζευγάρι και ήταν ένα σημαντικό υλικό για της επτά σιχασιές. 


Τρόπος λειτουργίας: 

Σε χάση του φεγγαριού παίρνουμε την κίτρινη σκόνη αυτήν που ονόμαζαν Σιχασιά και την ξάστριζαν για τρία βράδια λέγοντας: 

«Όπως χάνετε το φεγγάρι έτσι να χαθεί η αγάπη

του τάδε του γιού της τάδε από την τάδε την κόρη
της τάδε και της τάδε την κόρη της τάδε από τον τάδε τον γιό της τάδε».
 


Η Σκόνη αυτή ταίζετε στο πρόσωπο που έχουμε μελετηθεί η την ρίχνουμε να την περάσει το πρόσωπο που θέλουμε να χωρίσει η την καίμε σε καρβουνάκι με τα ίδια λόγια. Μία βασική συνταγή αναφέρετε από την Ευαγγελία λεει: 

Την καίμε σε καρβουνάκι λέγοντας: 

«Όπως καίγετε σε κάρβουνο η σκόνη έτσι και
να καρβουνιαστεί και να καεί ο τάδε της τάδε
που αγαπάει την τάδε της τάδε, και όπως
είναι κίτρινη η σκόνη έτσι και να κιτρινίσει
να χλομιάσει η αγάπη του τάδε της τάδε για την τάδε του τάδε».
 


Αυτή λοιπόν είναι η Κίτρινη σκόνη χωρισμού, που ταΐζετε καίγετε και ρίχνετε. Μη ξεχάσετε πως το κάψιμο της σκόνης είναι από το τεφτέρι της Ευαγγελίας και απαγορεύεται η αντιγραφή μερική η ολική από εδώ.