9 Ιουλίου 2015

Χασεψούτ – Η Γυναίκα Άντρας -Μάγισσες των Ιωαννίνων


Χασεψούτ – Η Γυναίκα Άντρας

Γεννήθηκε 1508 π.χ Πέθανε 1458 π.χ 


Μία από της αρχαιότερες Μάγισσες των Ιωαννίνων ήταν η μεγάλη Φαραώ Χασεπσούτ. Η μητέρα Διώνη λάτρεψε την κόρη αυτήν όταν ήταν 3 χρονών και την πήρε υπό την προστασία της. Για να μπορέσει να την σηκώσει ψηλά της έδωσε ένα μικρό πουγκί γεμάτο δώρα της γης Δωδώνης. Τα δώρα τούτα ήταν αυτά που την έκαναν να κυβερνήσει από το 1479 μέχρι και τον θάνατο της. το πουγκί είχε μέσα την μαγική αλοιφή του Δία (αν και δεν αναφέρεται στης γραφές η αλοιφή αυτή περιείχε σταγόνες από το φίλτρο «Αίμα της Διώνης») ένα κερί σε σχήμα κώνου, ένα Μυροδοχείο και φυσικά το δεύτερο βραχιόλι τον ονείρων της Αιγύπτου που με αυτό εκπλήρωσε της 3 βασικές επιθυμίες της. 

Η επιθυμίες της Χασεπσούτ ήταν 3 
1) η πρώτη της ευχή να κυβερνήσει σαν φαραώ. 
2) να παραμείνει γνωστό το όνομα της μέχρι το τέλος των εποχών.
3) να είναι η συνείδηση της ελαφριά σαν το πούπουλο.

Όπως φαίνεται και από τα γραμμένα της Ιστορίας έγινε η πρώτη Γυναίκα Φαραώ της 18 Δυναστείας, που γνωστή της Δυναστείας ήταν Ο Ακενατόν και ο Τουταγχαμόν, έμεινε γνωστή σαν η πρώτη «Γυναίκα Φαραώ». Στης περισσότερες μορφές της φαίνεται να φοράει ρούχα ανδρικά και γενειάδα. Έγινε άντρας για να κυβερνήσει τον χώρο της.
Με την ισχυρή δύναμη της έφτιαξε ιερούς ναούς όπως στο Ντειρ Ελ Μπαχρί κ.λ.π.
Η γυναίκα αυτή λοιπόν πέθανε το 1458π.χ και ανακάλυψαν την ύπαρξη της το 1822 από μισό καταστραμμένες επιγραφές η μούμια όμως ανακαλύφθηκε το 1903.

Οι γραφές λένε πως την Χασεπσούτ την δολοφόνησαν οι τρείς μάγοι που είχε δίπλα της με μία κρέμα για της δερματικές παθήσεις που είχε. Άλλοι λένε πως πέθανε από Καρκίνο. Όπως όλοι οι Αιγύπτιοι, έτσι και η φαραώ Χατσεπσούτ είχε έμμονη ιδέα με την ομορφιά. Ωστόσο, η κρέμα με την οποία αλειφόταν ήταν θανάσιμα επικίνδυνη, σύμφωνα με τον Γερμανό ερευνητή Michael Höveler-Müller, ο οποίος τράβηξε το πώμα του μικρού μπουκαλιού που βρίσκεται στο αιγυπτιακό μουσείο της Βόννης και αποκάλυψε ένα αρχαίο μυστικό 3.500 ετών.

Όταν οι αιγυπτιολόγοι βρήκαν τη μούμια της φαραώ Χατσεπσούτ, ταυτόχρονα βρήκαν και ένα μπουκάλι από άρωμα ή κάποιο άλλο καλλυντικό. Αποδείχτηκε ότι το μικρό μπουκάλι περιείχε ένα μυστικό που ήταν θαμμένο με την κάτοχό του για 3.500 χρόνια και ίσως σήμερα μας δώσει μιαν απάντηση στο ερώτημα από ποια αιτία πέθανε μια από τις πιο αινιγματικές φαραώ της Αιγύπτου.

Το βραχιόλι ποτέ δε βρέθηκε αλλα γνωρίζουμε πως το βραχιόλι αυτό επάνω είχε, Κοράλι, Τυρκουάζ και άλλα μαγικά αιγυπτιακά σύμβολα…